Grotta renoverad till modernt hus

Grotta renoverad till modernt hus

Сave-huset i Löss av den kinesiska studion Hypersity Architects renoverar en övergiven traditionell grottbostad i Shanxi-regionen i Kina till ett moderniserat hus av rammad jord för en lokal internetstjärna. Tomten består av ett stort tunnvalvt urtag i marken med en stor innergård i vilken det fanns en grupp om tre mindre lägenheter längs den sydvästra sidan. Arkitekterna började riva denna hjälpvolym för att helt öppna upp gården och med utgångspunkt från platsens grundläggande kärnelement: ett stort hålrum och en öppen förgård.

För att återställa gränserna för platsen började arkitekterna bygga om kantmuren, som ger både strukturellt stöd och avskildhet. Rammed earth valdes för att kombinera en arkitektonisk estetik med historisk betydelse som anspelar på jorden som alltid funnits som ett byggnadsmaterial som visar sig i ett samtida sammanhang. Den stora innergården genomgick den mest betydande ombyggnaden och omfattade nu ett sovrum, en matplats, ett badrum, förråd och ett kök i fem förskjutna volymer, som bildar fem innergårdar mellan sig under bar himmel, som säkerställer att naturligt söderljus penetrerar alla rum.

I form av tunnvalvet smälter böjda väggar och tak samman från rum till rum på alla axlar, bildar öppningar i taknivån och fungerar som skuggkonstruktioner. Den ursprungliga grottan renoverades en efter en och gjordes om till det stora vardagsrummet och mormors rum. En trävägg släpper in ljus mellan inomhus- och utomhusutrymmen och döljer utsikten från den större innergården direkt framför grottöppningen. På grund av grottans djup användes ett cirkulärt takfönster i mitten, som delade skiljeväggen mellan sovrummet och vardagsrummet och skapade en stor tunnel av ljus som naturligt lyste upp interiören.

Övergivna grotthus renoverat till en modern bostad - DigsDi
Nedfallen grotta förvandlad till ett vackert modernt hem i Chi
Nedfallen grotta förvandlad till ett vackert modernt hem i Kina.
Denna ombyggda lada kan vara den coolaste mansgrottan vi någonsin har.
pitsou kedem architects uppfattar det gamla jaffahuset som en

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*