Unik Treehouse Residence

Unik Treehouse Residence

Idag ska jag skämma bort dig med en riktig fest för ögat! Detta är ett unikt hem som du säkerligen aldrig har sett eller ens föreställt dig.

Fyra cylindriska torn står på pålar för att skapa denna Kapstadens reträtt, designad av den lokala studion Malan Vorster för att erbjuda utsikt mellan träden. Kunden ville ha ett gömställe som såg ut som en trädkoja och det fick de definitivt!

Syftet var att svara på höjden på de höga träden runt gläntan för att maximera utsikten från den högsta delen av den sluttande terrängen. Fyra cylindriska torn sträcker sig från varje sida och är uppförda på pålar ovanför marken. Den fyra våningar höga Paarmans trädkoja har stora fönster genom vilka du kan njuta av utsikten åt olika håll.

Röda cederträlameller omsluter byggnaden med större luckor runt fönstren och trångare utrymmen för att ge avskildhet till bostaden. Inuti finns fyra strukturella pelare i mitten av var och en av de rundade volymerna. Längst upp förgrenar sig armarna för att bilda stora cirkulära ringar som stödjer våningarna ovanför.

Arkitekterna lämnade alla material obehandlade, med avsikten att de skulle naturligt väderbeständiga över tiden, och hjälpte byggnaden att anpassa sig till de omgivande träden. Den omfattande användningen av trä inuti gjorde rummen mysigare och mer välkomnande och olika material användes för att öka intresset för inredningen.

Det huvudsakliga vardagsrummet ligger på denna första våning i huset. Var och en av de halvcirkelformade vikarna har olika funktioner, inklusive en terrass, matsal och huvudtrappan. På andra våningen finns det stora sovrummet med ett tomrum som omges av en glasräcke med utsikt över den främre nivån, medan det egna badrummet upptar ett hörn på baksidan. Kolla in de fantastiska bilderna på det här huset nedan!

Ett modernt trädhusbostad gjord av fyra cylindriska towe
Unik Treehouse Residence gjord av fyra torn - DigsDi
Ett modernt trädhusbostad gjord av fyra cylindriska torn.
NCDA designar träskärmat sovloft för den lilla Hongkong-träden
Treehouse-tillflyktsort inbäddat i en svepande kanjon |  Modern trädkoja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*