Bergsskydd

Bergsskydd

Casa R av arkitekten Felipe Lagos ligger i södra Chile. Det är ett 96 kvadratmeter stort bostadshus som tjänar Lagos och hans familj som fritidshus och har olika designelement som hjälper till att stå emot extrema klimatförhållanden.

Lägenheten är i två våningar för att njuta av utsikten över dalen över lövverket och trädlandskapet. Stugan har en rektangulär planlösning och ett vasst sadeltak som förhindrar ansamling av snö. För att hålla störningen av landskapet så låg som möjligt höjs en stor del av stugan över marken.

Stål användes för konstruktionsstommen på grund av dess brand- och vattenavvisande egenskaper, och ytterväggarna är inslagna i svartmålat trä. Stugans material har studerats noggrant för att passa arkitekturen i sitt sammanhang. På framsidan av lägenheten finns en “chiflonera” – ett område mellan insidan och utsidan av en byggnad som hjälper till att reglera temperaturen. Dessa buffertzoner finns ofta i regionen där klimatförhållandena kan vara extrema.

På bottenvåningen finns ett kompakt kök och vardagsrum samt ett badrum. En spiraltrappa leder till A-ramens övre nivå, där Lagos inrättade ett sovrum, en sittgrupp och ett skrivbord. Mörka strukturella balkar exponerades och kontrasterades med vita väggar och trägolv. Ytorna och inredningen ska vara slitstarka och lättskötta. I köket använde arkitekten plywood, akryl och rostfritt stål. Övriga rum har plastmöbler och trästolar.

Detta modulära bergsskydd är netto-noll och kan levereras via .
Skýli bergsskydd är designat för att klara extremt väder.
Black Body Mountain Shelter / Andrea Cassi + Michele Versaci.
Bald Mountain Shelter - Bild från Bald Mountain Shelter, Mars.
Skuta fjällskydd |  The Coolect

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*