Träklädd minimalistiskt hus

Träklädd minimalistiskt hus

Den japanske arkitekten Hiroto Kawaguchi byggde i samarbete med Kohei Yukawa ett familjehus med utsikt över det pittoreska japanska landskapet. Det fanns flera mål med byggandet: För det första att skapa tre olika rum – föräldrahemmet, barnhemmet och ”allas hem”. Medan det centrala rummet förblir öppet för alla i huset, förblir både föräldra- och barnhuset öppet och anslutet. För det andra bör huset erbjuda en utsikt över den klarblå himlen samt körsbärsträden runt omkring.

Resultatet kallades Newtown och är ett boende som på grund av den omgivande serien av husliknande volymer ger känslan av att bo på landet. ‘Allas hus’ är ett sammanhängande utrymme både inne och ute och har olika våningar med olika betydelser för varje nivå. Hallen är ett genomgående utrymme som kan användas antingen som lekplats för barnen, som arbetsrum för familjen eller som vardagsrum.

Inredningen är i minimalistisk japansk stil, som redan har blivit traditionell för detta land. De flesta av rummen är klädda i ljust trä, det finns en del stoppade möbler, men inte mycket. Sådana rena interiörer distraherar inte uppmärksamheten från landskapet och från kommunikation med varandra.

Det sluttande trätaket i varje rum är genomgående så att det mänskliga området och den reducerade volymen kan samexistera. Takets lutning ansluter till uteområdet via balkongen, så att de boende kan uppleva bergskedjorna i öster och Newtown i väster. Genom att göra om och rekonstruera husets rum skapade arkitekterna en ny relation mellan människor och landskap.

Träklädd minimalistiskt hus med tre utrymmen - DigsDi
Motsatser lockar i detta rustika träklädda hus med minimalistisk .
Motsatser lockar i detta rustika träklädda hus med minimalistisk .
Villa SG21 av FilliéVerhoeven Architec
Trä och betong: A Match Made in Heaven |  Loftdesign, öppen spis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*